Veritons Song Contest was an online contest which took place between 2012 and 2017. A large number of countries around the world were represented in this contest and an incredible diversity in music was shown. You can still check the songs that took part in the 103 editions by accessing the Database.
Okay, dupa cum spune si titlul, aici vom discuta posibilitatea infiintarii semifinalelor.
Numarul in medie al participantilor intr-o editie este de 21. Va este greu sa ascultati toate cele 21 de melodii odata? Ati prefera sa fie infiintate doua semifinale de cate 10 piese?
Structura organizatorica ar fi cam asa
SEMIFINALA 1: In medie 10 piese SEMIFINALA 2: In medie 10 piese, dar daca numarul de participanti depaseste 21,atunci in aceasta semifinala vor intra restul. FINALA : Tara-gazda, automat calificata
Veti putea vota doar in cadrul semifinalei din care faceti parte si mai departe, in finala, vor pleca doar 5 piese din fiecare semifinala. Asadar, in cadrul finalei nu vor fi 21 de piese sau mai mult, ci doar 11 piese.
prea puține melodii care intră în finală; din 11 melodii, doar una poate rămâne fără puncte când se votează; iar în cadrul semifinalelor, dacă sunt până la 10 melodii, cui nu-i acorzi puncte? sunt situații în care ai 1 sau mai multe melodii pe care nu le votezi pt că nu-ți plac
Ideea, in mare, era de micsorare a numarului pieselor pe care sunteti nevoiti sa le notati. Am observat ca o parte din participanti voteaza doar in penultima sau ultima zi. Poate ca e numarul prea mare de piese pentru unii...
Veti putea vota doar in cadrul semifinalei din care faceti parte si mai departe...
Eu zic sa voteze toata lumea din fiecare semifinala, saaaau, mai tare, cei care sunt in semifinala sa fie votati de ceilalti din cealalta semifinala si invers :))))...bine..ideea e cam trasa de par dar ma rog=))"I cannot sleep unless I am surrounded by books!"
Dat fiind ca in aceasta editie am avut un numar record de participanti, 27, ma gandesc ca trebuie sa readucem in discutie ideea semifinalelor, numai ca gandite intr-un alt mod.
Astept ideile si propunerile voastre cu privire la asta si ..in special, solutii pentru a nu mai avea in finala foarte multe piese de ascultat.
Well, what's there to say? Doua semifinale, plus finala, cu o saptamana fiecare... asta o sa prelungeasca editiile, clar. Dar tinand cont si ca avem mai putin timp liber(sau cel putin eu, ca sa nu vorbesc in numele altora), mie mi se pare o idee buna. dar cred ca ar trebui sa votam toti in ambele semifinale, cum s-a propus si ultima oara cand am vorbit despre asta... adica sa avem toti un punct de spus in legatura cu ce piese ajung in finala. Parerea mea...
dar cred ca ar trebui sa votam toti in ambele semifinale, cum s-a propus si ultima oara cand am vorbit despre asta... adica sa avem toti un punct de spus in legatura cu ce piese ajung in finala. Parerea mea...
Pai, cred ca masura asta nu ar trebui sa fie obligatorie..Adica in cazul celeilalte semifinale, din care nu faci parte, sa votezi doar daca ai timp si daca vrei. :-?? Ce ziceti?
Nu cred ca se justifica existenta semi-finalelor deocamdata ( mai ales ca organizarea acestora ar presupune un efort suplimentar atat pt. organizatori cat si pentru noi). Mi se pare o idee proasta sa organizam 2 semi-finale care sa dureze fiecare o saptamana, doar ca sa iasa din fiecare semi-finala cate 3 piese ....(ex. 27/1 PQ, rezulta 2sf a cate 13 candidati, deci doar 3 piese ar fi eliminate). Consider ca ideea ar trebui aplicata atunci cand vor exista cel putin 30 de piese inscrise in concurs . Oricum ideea enuntata acum ceva timp, referitoare la numarul de piese care ar trb sa se califice in finala (" in cadrul finalei nu vor fi 21 de piese sau mai mult, ci doar 11 piese") ar fi probabil cea mai proasta decizie . Numarul maxim de piese care ar trebui sa fie in finala este de 25 de piese, (asta inseamna cu aproximatie o ora si jumatate ), ei bine acest numar poate fi usor depasit, inclusiv in ESC avem 26 de piese si atunci conchid ca pana in 30 de piese n-ar fi o tragedie , in fond din semi-finale (cel putin teoretic) s-ar califica cele mai bune piese si deci ar rata calificarea cele mai slab cotate piese, piese pe care cel mai probabil majoritatea nu le-ar fi votat nici in finala. Dupa cum se stie, se poate pune problema ca exista in fiecare editie cel putin 15 piese care ar merita puncte, semi-finalele nu ar rezolva problema si pana la urma este doar o falsa problema, este vorba de concurenta si concursul ar fi neinteresant daca nu am avea atatea piese bune . In concluzie, nu sunt de acord cu organizarea unor semi-finale atata timp cat ar trebui sa ascultam 27 (de ex) de piese si ar trebui sa eliminam 2-3 piese din fiecare semi-finala, consider tot acest efor inutil. Referitor la problema organizatorica, am trimis o varianta de program care ar lasa tutor timp sa voteze in weekend dar care in acelasi timp le-ar lasa si organizatorilor timp sa prelucreze materialele optinute in vederea organizarii Show-urilor. Se poate observa accesand topicul ce dezbate prezenta tema ca am propus ca perioada votingului sa se desfasoare in asa fel incat sa existe un weekend intreg in care s-ar putea asculta piesele si nota corespunzator deasemenea si organizatorii ar avea suficient timp cat sa-si poata face treaba fara a avea o presiune suplimenta. Le sugerez celor care chiar le pasa de acest concurs, sa caute topicul pe care-l aminteam mai devreme si sa -si formuleze o opinie in legatura cu subiectul, cu programul creat de mine sau sa sugereze alte posibile variante realiste in care s-ar putea organiza concursul astfel incat programul sa fie bun si sa multumeasca (in masura in care se va putea) pe toata lumea .
Dat fiind ca avem 33 de participanti editia asta si preconizam o crestere in viitorul apropiat, ma gandeam sa readucem in discutie posibilitatea semifinalelor.
Astept propunerile voastre cu privire la acest subiect