• Veritons Song Contest was an online contest which took place between 2012 and 2017. A large number of countries around the world were represented in this contest and an incredible diversity in music was shown. You can still check the songs that took part in the 103 editions by accessing the Database.
[ New Messages · Members · Forum Rules · Search · RSS ]

Today's users:

Forum moderator: Gera  
VERITONS SONG CONTEST 15 - REZULTATE
Griffi Date: Sunday, 03 Feb 2013, 23:29 | Message # 106

Queen of Spain

Silver Member
usa Bravo bă! ti pup
"I cannot sleep unless I am surrounded by books!"

tigerman95 Date: Sunday, 03 Feb 2013, 23:29 | Message # 107

Silver Member
Brazilia...un nou rezultat rusinos!Staful o sa ia masuri drastice!
Joao Date: Sunday, 03 Feb 2013, 23:29 | Message # 108

Srpski kralj (Српски краљ)

Elite Member
Multumesc tuturor pentru inca o editie in care sunt in top 10. Chiar nu ma asteptam, va multumesc muuuuult!!! Felicitari Gera pt show, Felicitari EVANESCENCE :X :X :X pentru victorie!!!
Andrew Date: Sunday, 03 Feb 2013, 23:33 | Message # 109

Mr. Robot

Platinum Member
Thanks everybody >:D<
Maarioosz Date: Monday, 04 Feb 2013, 04:35 | Message # 110

Silver Member
Felicitari Spania pentru victorie! Multumesc tuturor pentru puncte si imi pare rau pentru Canada si Turcia care nu au reusit sa voteze ...
PS: De ce Spania? Deoarece delegatia Belgiei NU recunoaste SUA ca si stat unitar participant in aceasta editie si in cele care vor urma deoarece este o FEDERATIE compusa din mai multe state. Propunerea este ori sa se aleaga un stat specific din aceasta federatie ori, daca se doreste participarea SUA ca si federatie, atunci si UE ar trebui recunoscuta ca si federatie, Belgia fiind reprezentativa pentru aceasta uniune, deoarece capitala administrativa se afla pe teritoriul acestei tari, iar cele mai importante decizii se iau la Bruxelles. Astfel, Belgia (si statele europene componente care participa in VSC) poate (pot) trimite participanti din toate cele 27 de state ale Uniuniii Europene, cum si SUA trimite participanti din cele 50 de state ale sale + districtul federal Washington. Delegatia belgiana doreste un raspuns clar in aceasta directie pana la editia a XVI-a de la Chicago (dupa cum s-a anuntat).
Andrew Date: Monday, 04 Feb 2013, 13:06 | Message # 111

Mr. Robot

Platinum Member
You, my friend, are a sore loser.
Gera Date: Monday, 04 Feb 2013, 18:06 | Message # 112

Green Arrow

Legendary Member
Citat (Maarioosz)
Felicitari Spania pentru victorie! Multumesc tuturor pentru puncte si imi pare rau pentru Canada si Turcia care nu au reusit sa voteze ...
PS: De ce Spania? Deoarece delegatia Belgiei NU recunoaste SUA ca si stat unitar participant in aceasta editie si in cele care vor urma deoarece este o FEDERATIE compusa din mai multe state. Propunerea este ori sa se aleaga un stat specific din aceasta federatie ori, daca se doreste participarea SUA ca si federatie, atunci si UE ar trebui recunoscuta ca si federatie, Belgia fiind reprezentativa pentru aceasta uniune, deoarece capitala administrativa se afla pe teritoriul acestei tari, iar cele mai importante decizii se iau la Bruxelles. Astfel, Belgia (si statele europene componente care participa in VSC) poate (pot) trimite participanti din toate cele 27 de state ale Uniuniii Europene, cum si SUA trimite participanti din cele 50 de state ale sale + districtul federal Washington. Delegatia belgiana doreste un raspuns clar in aceasta directie pana la editia a XVI-a de la Chicago (dupa cum s-a anuntat).

Uniunea Europeana o structura transfrontaliera si se incadreaza in cadrul procesului de regionalizare(constituirea unor structuri teritoriale de cooperare transfrontaliera ce au ca scop realizarea in comun de catre doua sau mai mai multe state a utilizarii resurselor materiale si umane in scopul imbunatarii activitatilor desfasurate). Nu este nici pe departe un stat care ar avea menirea de a inlocui statele existente, un tot unitar, asa cum se intampla in cazul Statelor Unite ale Americii. Statele componente in cadrul SUA nu sunt recunoscute ca fiind independente.

Regulamentul oficial al concursului precizeaza inca din primul paragraf aceasta conditie:
1. Puteti concura cu orice tara independenta. Regiunile si teritoriile dependente nu sunt eligibile.

In schimb, statele UE sunt toate independente. Asta face din UE o alianta, o cooperare transfrontaliera si nu o federatie.

Folosing argumentele tale, as putea participa si eu CEMN( Comunitatea Economica a Marii Negre) sau cu ASEAN(Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est). Care ar fi diferenta?

Danzel Date: Monday, 04 Feb 2013, 21:45 | Message # 113

Silver Member
de 3 ori la rand in top 10 :O Sper sa o tin tot asa, si , de ce nu, sa ajungem si la Milano :X
Felicitari S.U.A., era si logic ca tu o sa castigi :)
Gera Date: Monday, 04 Feb 2013, 21:46 | Message # 114

Green Arrow

Legendary Member
Citat (Danzel)
de 3 ori la rand in top 10 :O Sper sa o tin tot asa, si , de ce nu, sa ajungem si la Milano :X

Combo :>

Maarioosz Date: Monday, 04 Feb 2013, 22:08 | Message # 115

Silver Member
In primul rand, raspunsul "You, my friend, are a sore loser" nu se incadreaza in normele bunului simt cu care am inceput aceasta dezbatere si constituie un motiv in plus pentru descalificarea acestei federatii din concurs. In al doilea rand, constitutia americana prevede faptul ca orice stat al sau, prin vot, poate decide daca ramane sau paraseste uniunea statelor americane. Cred ca notiunea de independenta in acest context, precum si in contextul UE, este relativa. Si statele SUA sunt independente, isi administreaza fiecare legile si bugetul (desigur, in concordanta cu regulile stabilite la Washington), singura diferenta fiind constituita de faptul ca nu e o alianta in curs de dezvoltare (transfrontaliera sau cum vrei s-o numesti). Asemanator, legile si bugetele statelor din UE sunt controlate prin decrete si conventii stabilite la Bruxelles, Strasbourg, Frankfurt si Luxembourg (fiecare din acestea reprezinta un domeniu de activitate: economie, legislativ, justitie etc.). Astfel, cum statul Arkansas a trimis trupa Evanescence, si statul Illinois (de exemplu) a avut acelasi drept sa trimita acesti concurenti, deoarece functionarea SUA este bazata pe principii comune. Astfel, daca Spania, Franta, Italia, UK etc. doresc sa trimita Adele, au acelasi drept deoarece functioneaza dupa principii comune, nemaifiind "de capul lor" cum a fost, sa zicem, Romania pana in 2007 cand a aderat la uniune.

Referitor la articolul 1din regulament: UE si SUA si orice alte federatii nu se incadreaza nici ca state independente, nici ca regiuni sau teritorii dependente, deoarece ele sunt cu totul si cu totul altceva, si anume federatii de state. Astfel, ori se schimba regulamentul si au toate federatiile voie sa concureze dupa anumite reguli, ori se accepta prin acord mutual de catre toata lumea urmatoarea regula a federatiilor participante: "Orice stat dintr-o federatie are dreptul sa trimita participanti din toate celelalte state ale federatiei respective. Nimeni nu poate participa cu o intreaga federatie in concurs!". Doar pentru ca vedem la geografie niste linii trasate ce inseamna anumite granite, asta nu inseamna ca nu exista mai multe tipuri de teritorii delimitate de ele.
Gera Date: Monday, 04 Feb 2013, 22:20 | Message # 116

Green Arrow

Legendary Member
Nu sunt state suverane și independente:
componente ale statelor suverane și independente, chiar dacă legal sunt la rândul lor state suverane (de exemplu Bavaria, California)(sursa: wikipedia)

===> SUA NU poate participa cu statele din componenta sa. Diferenta dintre Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana este ca SUA este recunoscut ca stat, in timp ce UE este considerata a fi o constructie sui generis(unicata).

Asadar, eu zic sa lasam deoparte participarea Uniunii Europene ca un tot unitar din concurs si dreptul fiecarui stat dintr-o federatie sau confederatie de a trimite piese din alte state componente ale federatiei/conferatiei pentru ca astfel se produce o mare confuzie.

Pana la noi reguli, UE nu poate participa in concurs, iar SUA isi rezerva dreptul de a putea trimite piese din toate statele componente. Acelasi lucru se intampla si pentru Germania si Federatia Rusa, care se afla in aceeasi situatie ca si SUA.

Maarioosz Date: Monday, 04 Feb 2013, 22:38 | Message # 117

Silver Member
In acest caz nu consider competitia ca fiind corecta. Una este sa ai o plaja de selectie de 2 ori mai mare decat intreaga Europa si una este sa ai o arie de selectie cat jumatate din judetul Timis.
Vladimir Date: Thursday, 07 Feb 2013, 14:34 | Message # 118

Elite Member
Federatia Rusa este un stat independent indiferent de ce s-a tot spus pe aici,la fel ca si pt. celelalte state federale  (de ex SUA) .  Competitia este corecta, regulile au fost stabilite la inceputul concursului si nu e nevoie de nicio revizuire a acestora. De ce nu ti-ai ales o alta tara daca tot vorbesti de intinderea tarii reprezentative. Normal ca in functie de tara aleasa ai o plaja mai larga sau mai putin larga, dar asta nu e nimic nou.
Condam total afirmatia : " Nimeni nu poate participa cu o intreaga federatie in concurs - " doar pentru ca reprezentantul Belgiei considera astfel neexistand nicio regula si nicio logica valabila !
Maarioosz Date: Sunday, 10 Feb 2013, 15:46 | Message # 119

Silver Member
Nu mi-am ales alta tara pentru ca am fost indus in eroare de la inceput. Initial si eu am vrut SUA, dar n-aveam voie din varii motive la acea data. De-aia nu e corect ;)
Maarioosz Date: Sunday, 10 Feb 2013, 15:48 | Message # 120

Silver Member
Si dupa aia vad ca rasare de nicaieri SUA. Serios? Si eu de ce n-am avut voie? :)
Search: